Csakra piercing

Fedezd fel a csakrák fülakupunktúrás pontjait, piercingjeim segítségével!

Amit a csakrákról tudni kell

A csakrák a szervezet energiaközpontjai, melyek az életerő áramoltatásáért és az egészséges működés szabályozásáért felelősek energetikai szinten.

Hét fő terület van a tesben, ahol energiaközpont helyezkedik el, ez a hét csakra, a legfontosabb energiaközpontok. Itt futnak össze az adott területhez kapcsolódó energiapályák vagy nádik. Ha az energiaeloszlás harmoniája felborul, ha túl sok vagy éppen fordítva, túl kevés energiához jutnak a kapcsolódó szervek, akkor az testi tüneteket vagy akár betegséget okozhat. 

A csakra piercing behelyezésével a szervezet harmónikus működését, az életenergia egyensúlyát szeretnénk visszaállítani. Ehhez a fül adott pontjain egy tartós stimulációt hozunk létre a behelyezett ékszer segítségével.

Ennek alapja az az alapvetés, hogy a szervezet mindig harmóniára törekszik. A behelyezett ékszer általi stimuláció ösztönzi arra a szervezetet, hogy a jelenlévő egyensúlyi felborulást, diszharmóniát kijavítsa és beinduljon az energiaáramlás. 

Ennek köszönhetően a szervezet körforgásán az energiahullám végigfut egészen addig, míg az életenergia kiegyenlítődik és újra egyensúlyi állapot, harmónia alakul ki.

Mindezek eléréséhez elég csak azt a pontot stimulálni, ahol a legnagyobb az eltérés az energiaáramlásban.

A csakrák akupunktúrás pontokká konvertálását prof. Dr. Frank Bahr dolgozta ki és osztotta meg egy 2017-es konferencián, ahol az egyik oktatóm Aranyi Csaba, az AkuPiercing ®️ technika kidolgozója is részt vett előadóként és megismerkedett az elmélettel. Azt továbbgondolva hosszú évek tapasztalatszerzése után alkotta meg az AkuPiercing®️ rendszerében a csakra-piercinget, melyet én is elsajátítottam és új szolgáltatásként kínálok kedves vendégeimnek!

Ehhez ékszerezhető, legtöbb esetben a kapcsolódó belső elválasztású mirigyekhez tartozó akupunktúrás pontok vannak használva, vagy olyan pont, ami szorosan kapcsolódhat az adott csakrához.

A piros a Gyökér

A Gyökér csakra a gátnál helyezkedik el. Összeköt minket a földdel, az anyagi világgal, a fizikai valósággal. A munkához való hozzáállás, testtudat, gyökerek megtalálása, olyan, mint a fák gyökerei.

A narancssárga a Szakrális

A Szakrális csakra a köldök alatti hasrészen helyezkedik el.

Ehhez tartozik a kreativitás, alkotás, nemiség, szexualitás, párkapcsolat. Összeköt minket a másik nemmel. 

Sárga- a Napfonat

A felső hasi részen található (kb. négyujjnyi szélességben a köldök felett).

Ide tartozik az akaraterő, hatalom, harc, ambíció, aktivitás, önbecsülés, agresszió, önbizalom, önértékelés, érzelmek kifejezése, megélése, öröm, önmegvalósítás. A képesség a boldogság megélésére.

Zöld-a Szív

Ahogyan az ember makrokozmikusan az ég és a föld közötti híd szerepét tölti be, úgy a szívcsakra is közvetítő lent és fent között. A mellkas közepén található a szív magasságában.

A szeretet központja, annak adása és elfogadása, nyitottság, odaadás, együttérzés, megbocsájtás, önzetlenség, szolgálat, adakozás, jószívűség. A szívcsakra állapota meghatározza kapcsolatunkat az embertársainkkal. 

Kék- a Torok

A torok aljának közelében található. Ehhez a csakrához tartozik a beszéd, kommunikáció, a gondolatok kimondása, hallás, hallgatás, meghallgatás, őszinteség, önuralom, függetlenség, előítéletmentesség, megfigyelés.

Lila/Indigó- Harmadik szem vagy Homlok csakra

A homlok közepén található (vagy kissé alatta). A mentális fogalmak elképzelésével, ezáltal megvalósításával kapcsolatos energiaközpont. Lehetővé teszi, hogy a Lélek a spirituális természetét megtapasztalja. Ide kapcsolódik a tanulás, megértés, felismerés, logikus gondolkodás, tisztánlátás, felelősségvállalás, tudatosság, figyelem, életfeladat megtalálása, felvállalása.

Ibolya/Fehér/ezüst/Arany- a Korona csakra

A fejtető közepén található. Az agyalapi mirigyhez kapcsolódik, ami kiválasztja a hormonokat a test többi szerve számára. A szellem és test tisztaságát is szimbolizálja és ez a spirituális világhoz való legerősebb kapocs. Itt kapcsolódik az energiarendszer a felsőbb energiákhoz.

Ez az egyetlen csakra, ami felfelé nyílik, összeköt minket az Éggel. Ehhez kapcsolódóan a szabadság, önfeláldozás, önátadás, alázat, „isteni boldogság” területe.